Marka Patent
Marka Patent
Günlük hayatta “markanın patentini almak” diye bir tabire çoğumuz denk gelmişizdir. Burada aslında belirtilmek istenen durum marka tescili işlemidir. Marka patent, marka tescili kavramının halk arasında söyleniş şeklidir; zira bir markanın patent sürecine tabi olması mümkün değildir. Markalar, belirli sınıflarda tescil edilebilmek ve hak sahibini yasal olarak korumak üzere tanımlanmıştır.
Marka tescili, gerçek kişiler ve tüzel kişiler adına gerçekleştirilebilen ve ilgili marka üzerindeki tüm hakları marka sahibine aktaran bir kayıt sürecidir. Bu süreç birçok adımdan oluşur ve bu adımların uzman marka vekilleri tarafından gerçekleştirilmesi sürecin sağlıklı şekilde ilerlemesi için oldukça önemlidir.
Marka Tescil Aşamaları
Marka tescil aşamaları birbirleriyle bağlantılı adımlar içeren ve uzman bir marka vekili tarafından takip edilmesi gereken aşamalardır. Bu aşamaları sıralayacak olursak…
- Tescil edilmek istenen markanın ön araştırması ve sorgulama
- Başvuru ücretinin ödenmesi
- Başvurunun Türk Patent ve Marka Kurumu uzmanları tarafından incelenmesi
- Başvurunun uzmanlar tarafından ret sebepleri açısından incelenmesi
- Markanın Resmi Marka Bülteni’nde ilan edilmesi
- Marka tescil ücretinin ödenmesi
- Marka tescil belgesinin alınması
Marka tescili resmi olarak gerçekleştikten itibaren 10 sene boyunca geçerlidir. 10 sene sonunda tescil yenileme ücreti yatırılarak marka tescili yenilenmelidir. Aksi durumda marka tescili kalkar ve ilgili marka boşa düşmüş olur.
Siz de marka patent yani marka tescili süreçleri hakkında detaylı bilgi ve profesyonel marka vekilliği hizmeti almak için BDQ Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.