Başarıya giden yolda doğru hedeflere doğru kararlar ulaştırır.

İletişim Hattı

0 850 446 01 93

Adres

Ataşehir Mh. 8001 Sk. No:43 D:301 Çiğli/İZMİR

Çalışma Saatleri

Hafta İçi: 09:30 - 18.00
C.tesi: 10.00 - 14:00

KİŞİSEL KORUYUCU DONANIM CE BELGESİ

KİŞİSEL KORUYUCU DONANIM CE BELGESİ

Kişisel Koruyucu Donanımlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na aittir. Bu bakanlık 2013 yılında İş Yerlerinde Kişisel Koruyucu Donanımlar Yönetmeliğini çıkarmıştır. Bu yönetmelik bakanlık tarafından 2013 yılında çıkarılmıştır. İşyeri risklerini azaltmak veya ortadan kaldırmak için tasarlanmıştır. Kişisel Koruyucu Donanımlar, teknik önlemlerin toplu koruma sağlayamadığı veya iş organizasyonu ve riskleri önleme yöntemlerini sağlayamadığı durumlarda da kullanılabilir.

Kişisel koruyucu ekipmanların kullanılma nedenleri şunlardır:

Meslek hastalıkları ve iş kazalarını önlemek

Çalışan güvenliği ve sağlığının korunması

İşyerinde güvenlik ve sağlık koşullarını iyileştirin

İşverenler, bireysel koruma önlemleri yerine toplu koruma önlemlerine öncelik vermelidir.

Yönetmeliğin yayınlanması için iki temel mevcuttur

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu

Avrupa Birliği Konseyi Direktifleri 89/656/EEC ve 89/686/EEC

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çıkarılacak Piyasa Gözetimi ve Denetimi Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın görev ve yetkilerini özetlemektedir.

Kişisel Koruyucu Donanım (KKD), çalışanların çeşitli güvenlik tehlikelerine karşı kendilerini korumak için giyebilecekleri herhangi bir alet, malzeme veya araçtır.

Yönetmelik, üreticiyi Kişisel Koruyucu Donanımı veya herhangi bir parçasını yapan şirket olarak tanımlar. Ürünü piyasaya arz eden ve üzerine markasını, adını veya ayırt edici işaretini koyan da firmadır.

Uygunluk değerlendirmesi, Kişisel Koruyucu Donanımların teknik düzenlemelere uygun olarak muayene ve test edilmesi için gerçekleştirilen faaliyetleri ifade eder. Gerekirse sertifika mevcuttur. Uygunluk değerlendirme çalışmaları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme veya muayene kuruluşları tarafından Kişisel Koruyucu Donanım Yönetmeliği çerçevesinde yapılmaktadır.

Kişisel Koruyucu Donanım sertifikası, ürünün güvenlik ve sağlık gereksinimlerini karşıladığının doğrulandığı süreçtir. Ayrıca ürünün teknik düzenlemelere uygun olarak üretilmesini sağlar. Belgelendirme başvurusu için Türk Standartları Enstitüsü’ne (veya yurt dışındaki belgeli firmalardan birine) gidebilirsiniz.

Sertifikasyon sürecindeki ilk adım, Kişisel Koruyucu Donanımların hangi kategoriye ait olduğunu belirlemektir. Üç tür Kişisel Koruyucu Donanım vardır:

Kategori I: Kişisel Koruyucu Donanım

Kategori II: Diğer kişisel koruyucu donanımlar

Kategori III: Kişisel Koruyucu Donanım Kompleks

Bildirilen kuruluş tarafından düzenlenen Avrupa Birliği Tip İnceleme Sertifikası, Kategori II ve (3) Kişisel Koruyucu Donanım Modelinin Kişisel Koruyucu Donanım Yönetmeliğindeki hükümlere uygunluğunu gösterir.

Üreticinin, Kişisel Koruyucu Donanımlar Yönetmeliğine uygun olarak piyasaya arz ettiği Kişisel Koruyucu Donanımları beyan ettiği belge olan Avrupa Birliği Uygunluk Beyanı karşınıza çıkacaktır.

BDQCERT belgelendirme kuruluşu ayrıca muayene ve testler gibi teknik hizmetler de sunmaktadır. Kişisel Koruyucu Donanım CE Belgesi almak ve daha fazla bilgi için lütfen BDQCERT belgelendirme konusunda bilgili yönetici ve çalışanlarla iletişime geçiniz.