Başarıya giden yolda doğru hedeflere doğru kararlar ulaştırır.

İletişim Hattı

0 850 446 01 93

Adres

Ataşehir Mh. 8001 Sk. No:43 D:301 Çiğli/İZMİR

Çalışma Saatleri

Hafta İçi: 09:30 - 18.00
C.tesi: 10.00 - 14:00

IFS Uluslararası Gıda Standardı

IFS Uluslararası Gıda Sertifikası Nedir?

IFS Uluslararası Gıda Belgelendirme Şirketi değerlendirmesi, endüstri ve ticaret genelinde ürün akışını sağlayabilecek gıda güvenliği işbirliğinin en önemli parçasıdır. Artan tüketici talebi, hak taleplerine yönelik artan tehditler ve ürün akışlarının küreselleşmesi, tek tip bir kalite güvence standardı izlemeyi gerekli kılmıştır. Bu gelişmelere dayanarak, FCD (Fransız Perakendeciler Derneği) ve HDE (Alman Perakendeciler Derneği) ile İtalyan Perakendeciler Derneği üyesi bazı şirketler, Uluslararası Gıda Standardı, Gıda Güvenliği ve Kalite Standardı olan IFS’yi yükseltti. Marka.

IFS Uluslararası Gıda Sertifikasyonu, üreticilerin benzer analizleri ve gıda güvenliği kalite seviyeleri için çalışır. Tarımsal üretimi izleyen ve gıdanın işlendiği tüm üretim süreçleri için geçerlidir.

Polonya, Avusturya, İsviçre ve İspanya’daki tüccarlar IFS’yi desteklemekte ve bunu bir gıda güvenliği standardı olarak uygulamaktadır.

Gıda toptancıları ve perakendecileri, özel markalı ürün tedarikçilerinin gıda güvenliği açısından bağımsız denetçiler tarafından denetlenmesini sağlar. 2002’de Alman gıda perakendecileri, ortak bir denetim standardı oluşturmak için IFS’yi (Uluslararası Gıda Standartları) geliştirdi. 2003 yılında Fransız gıda perakendecilerinin araştırma grubuna katılımıyla IFS sürüm 4 geliştirildi. 2007 yılında IFS Araştırma Grubu, IFS standardının 5. baskısını oluşturdu ve standart 01.08.2007 tarihinde resmiyet kazandı. Versiyon araştırmalarında İtalyan perakendeci temsilcilerine üye bazı firmalar da bu oluşuma girerek üçüncü IFS temsilini burada oluşturmuştur. Böylece, özel etiketli gıdaların ulusal gıda yasaları ve Avrupa Birliği yasaları ile aynı temelde olması ve Avrupalı ​​perakendecilerin kalite ihtiyaçlarını karşılaması garanti edilecektir.

Tarımsal üretimi izleyen ve gıdaların işlendiği tüm üretim süreçlerinde kullanılabilir. Bu, birincil gıda paketleyicilerini ve gıda üreticilerini içerir. İthalatçılar ve yalnızca nakliye, depolama ve dağıtım yapanlar için geçerli değildir.

Her şeyden önce, IFS sertifikası Avrupalı ​​perakendecilere ürünlerinin pazarlamasına erişim sağlar. Bu sertifika, kuruluşun AB yönetmeliklerine ve perakendecilerin kalite gereksinimlerine uygun olarak gıda ürünleri ürettiğini gösterir. IFS, SQF, Dutch HACCP ve BRC gibi GFSI (Global Food Safety Initiative) sektörleri tarafından kabul edilen bir standarttır. Bazı şirketler tüm GFSI standartlarını kabul edeceklerini açıkladı. İkincisi, IFS sertifikası Fransa, Almanya, İsviçre, İtalya, Polonya, Avusturya, İspanya ve diğer pazar segmentlerinde yeterli görüldüğü için paradan ve zamandan tasarruf sağlar.

 

IFS Sertifikası Nedir?

iflas belgeleri; Diğer büyük ölçekli Avrupalı ​​perakendeciler de benzer şekilde, İngiliz modelini tedarikçilerine uygulayarak üçüncü taraf inceleme firmalarıyla işlerine başladılar. Örneğin; Fransız ve Alman perakendeciler IFS standardını belirlemeye başladılar. Benzer tatbikatlar ve işbirlikleri ABD’de de gerçekleşmeye başlıyor. IFS’nin ülkeler arası gıda standardizasyonunun başlangıç ​​noktası, Küresel Gıda Güvenliği Girişimi’dir (GFSI). Küresel Gıda İş Forumu ve Ticaret Odası (CIES) tarafından gıda güvenliğinin geliştirilmesinin bir sonucu olarak 2000 yılında kuruldu.

iflas belgeleri; Başlangıçta Kuzey Amerika, Avrupa ve Avustralya’daki 40 ticari firmanın katılımıyla kuruldu. GFSI, küresel gıda güvenliği standardizasyonu oluşturmayı ve şirketlerin kendi pazar segmentlerinde güvenli gıda ürünlerini pazarlamasını sağlamayı amaçlamaktadır. Buna dayanarak, GFSI, gıda güvenliği standardını ölçülebilir bir konuma getirmek için temel ilkelerini belirledi.

Müşterilerimizi ihtiyaçlarına göre yönlendirmek ve faaliyetlerimiz ile ilgili çözümler üretmek ana hedefimizdir. Bu doğrultuda IFS Sertifikamız İzmir, IFS Sertifikası İstanbul, IFS Sertifikası Ankara, IFS Sertifikası Adana, IFS Sertifikası Bursa, IFS Sertifikası Adana, IFS Sertifikası Antalya, IFS Sertifikası Konya, IFS Sertifikası Keseri , IFS sertifikası ile hizmet ve destek sağlamaktayız. . , Sistem kalite belgelendirme firması olarak, sonuçları müşteriye raporlama süreci; Şeffaflık, erişilebilirlik, hesap verebilirlik, adalet, gizlilik ve hesap verebilirlik ilkeleri doğrultusunda müşteri odaklı bir yaklaşımla yönetiyoruz.

IFS standardının amacı nedir?

Uluslararası Gıda Standartlarının amacı nedir?

Uluslararası Gıda Standartlarının amacını şu şekilde ifade edebiliriz.

tek bir inceleme ağı ile ortak bir standart;

tanınmış ve kalifiye belgelendirme firmalarının ve denetçilerin kabulü;

Tüm tedarik zincirinde şeffaflık ve karşılaştırılabilirliği sağlamak;

Hem ticaret hem de tedarikçi için maliyetleri azaltmak.

 

IFS süreçlerinde BDQCERT uzman ekibinden destek alabilir. Aklınıza takılan sorular için firmamızı arayabilirsiniz.