Başarıya giden yolda doğru hedeflere doğru kararlar ulaştırır.

İletişim Hattı

0 850 446 01 93

Adres

Ataşehir Mh. 8001 Sk. No:43 D:301 Çiğli/İZMİR

Çalışma Saatleri

Hafta İçi: 09:30 - 18.00
C.tesi: 10.00 - 14:00

Marka Teşvikleri

Marka Teşvikleri

Marka, günümüzde her alanda ortaya çıkan ve gün geçtikçe önemini artıran bir kavram olarak hayatımızda yer almaktadır. Bununla birlikte markanın tescil edilmesi de hak sahibinin haklarını koruması açısından oldukça önemlidir. Bu bağlamda işletmelerin rekabet gücünü artırmak, markalaşmayı yaygınlaştırmak ve girişimciliği desteklemek için küçük ve orta ölçekli işletmelere devlet tarafından marka teşvikleri sağlamaktadır.

Devlet Teşvikleri Nelerdir?

KOBİ’lerin markalarını daha etkili hale getirmeleri, sektörlerindeki rekabet şartlarında global seviyeye ulaşabilmeleri ve marka değeri kavramının yaygınlaştırılması amacıyla verilen destekler bu kapsamda bulunmaktadır. KOSGEB ve Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından yürütülen destek programları, bir markanın yurtdışına açılma sürecinde marka tesciline destek olabilmek için uygulanmaktadır. Bu kapsamda gerekli koşulları sağlayan işletmeler 30 bin TL’ye kadar maddi yardım alabilmektedir.

Yurtdışı Marka Teşvikleri

Ülkemizden bir markanın global alanda tanınır bir marka haline gelmesini sağlamak ve ülkenin itibarına katkı amacıyla Turquality adında bir markalaşma programı yürütülmektedir.  Programın temel amacı yurtdışı marka tescil desteği sağlamaktır. Program kapsamında uygun firmaların reklam faaliyetleri, danışmanlık masrafları ve yurtdışı giderleri karşılanmaktadır.

BDQ Danışmanlık, ilgili süreçleri sizin adınıza gerçekleştirerek mevcut markanızı global bir marka haline getirme aşamasında profesyonel destek sunmaktadır. Siz de markanızı yurtdışına taşıma sürecinde ilgili marka teşvikleri hakkında detaylı bilgi ve uzman marka vekilliği hizmeti almak için BDQ Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.