Başarıya giden yolda doğru hedeflere doğru kararlar ulaştırır.

İletişim Hattı

0 850 446 01 93

Adres

Ataşehir Mh. 8001 Sk. No:43 D:301 Çiğli/İZMİR

Çalışma Saatleri

Hafta İçi: 09:30 - 18.00
C.tesi: 10.00 - 14:00

Marka Tescil İşlemleri

Marka Tescil İşlemleri

Marka tescili, hak sahiplerinin markaları üzerindeki haklarını tek yetkili olarak kullanmalarını ve haklarını yasalarla güvence altına almalarını sağlamaktadır. Markalaşma ve marka bilinirliğinin öneminin bu denli arttığı günümüzde marka tescili artık olmazsa olmazlar arasına girmiştir. Tüm bu süreç çeşitli aşama ve işlemlerden oluşur ve bunlara marka tescil işlemleri adı verilmektedir.

Marka Tescil İşlemleri Nelerdir?

Marka tescili süreci birbiriyle koordine gerçekleştirilmesi gereken çeşitli aşamaları içermektedir. Bu işlemleri sıralayacak olursak…

  • Tescil edilecek markanın ön araştırması ve sorgulamalarının yapılması
  • Marka tescil başvuru ücreti ödenerek başvurunun gerçekleştirilmesi
  • Başvurunun Türk Patent ve Marka kurumu tarafından şeklen incelenmesi
  • Başvurunun mutlak ret nedenleri açısından incelenmesi
  • Marka tescilinin resmi bültende yayınlanması
  • İki aylık itiraz süresince takip edilmesi
  • Tescil belgesi ücreti ödenerek marka tescil belgesinin alınması

Marka Tescili Ne Kadar Sürer?

Marka tescili, daha önceleri 16-24 ay süren bir zaman dilimine yayılmaktaydı. Online marka tescilinin  mümkün hale gelmesiyle birlikte bu süreler 6-8 ay gibi kısa zamanlarda tamamlanmaktadır. Yine de bu sürenin ilgili markanın tescil sürecine göre farklı zaman dilimleri alabileceği unutulmamalıdır.

Marka Tescil İşlemleri Nasıl Yapılır?

Marka tescili, kişinin kendisi tarafından gerçekleştirilebileceği gibi, vekalet verilerek uzman bir marka vekili tarafından da gerçekleştirilebilir. Yukarıda belirttiğimiz aşamalar karışık prosedürler ve itiraz süreçleri gibi uzmanlık gerektiren adımlar içerdiğinden marka vekili tarafından yürütülmesi olası sorunların önüne geçmek için önemlidir. BDQ Danışmanlık, marka tescil sürecinde tüm adımları sizin adınıza yürütmekte ve sürecin her aşamasında sizi bilgilendirmektedir.

Siz de marka tescil işlemleri hakkında detaylı bilgi ve profesyonel marka vekilliği hizmeti almak için BDQ Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.