Başarıya giden yolda doğru hedeflere doğru kararlar ulaştırır.

İletişim Hattı

0 850 446 01 93

Adres

Ataşehir Mh. 8001 Sk. No:43 D:301 Çiğli/İZMİR

Çalışma Saatleri

Hafta İçi: 09:30 - 18.00
C.tesi: 10.00 - 14:00

Marka Tescil Belgesi Yenileme

Marka Tescil Belgesi Yenileme

Marka tescili, bir markanın rekabet ettiği sektördeki rakiplerinden ayırt edilmesi ve marka üzerindeki haklar konusunda tek yetkili olunabilmesi için gerekli bir işlemdir. Çeşitli adımlardan oluşan bu süreç başarı ile tamamlanırsa marka tescil belgesi alınmaya hak kazanılır. Başvuru ile başlayan markanın yasal olarak korunma durumu, belgenin alınmasıyla birlikte 10 yıllık bir marka koruma sürecini başlatmaktadır. 10 yıl sonunda, marka haklarının korunmasının devamı için marka tescil belgesi yenileme işlemi yapılmalıdır.

Marka Tescil Belgesi Yenileme İçin Gerekli Evraklar

Marka tescili koruması 10 yıllık periyotlardan oluşmaktadır. 10 yıl bitmeden 6 ay önce ise yenileme süreci başlamaktadır. Bu süre içerisinde gerekli belgelerle birlikte yenileme işlemi yapılmalıdır. Aksi taktirde marka hakları boşa düşmekte ve marka koruması ortadan kalkmaktadır. Yenileme işlemi için gereken belgeler şunlardır:

  • Marka yenileme talebi formu
  • Marka yenileme harç ücretinin ödendiğine ilişkin banka dekontu
  • Marka vekiline verilmiş olan vekaletname örneği

Bu evraklar tamamlandıktan sonra marka yenileme başvurusu yapılmaktadır.

Marka Yenileme Ücretleri

Türk Patent ve Marka Kurumu’nun belirlediği hizmet ücretleri her sene değişmektedir. En güncel fiyat bilgisini almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. BDQ Danışmanlık, sizin için tescil başvurusundan takip aşamalarına kadar tüm süreci yürüttüğü gibi yenileme sürecini de yürütmektedir.

Siz de marka tescili yenileme hakkında ayrıntılı bilgi ve uzman marka vekilliği hizmeti almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.