Başarıya giden yolda doğru hedeflere doğru kararlar ulaştırır.

İletişim Hattı

0 850 446 01 93

Adres

Ataşehir Mh. 8001 Sk. No:43 D:301 Çiğli/İZMİR

Çalışma Saatleri

Hafta İçi: 09:30 - 18.00
C.tesi: 10.00 - 14:00

Marka Patenti Almak

Marka Patenti Almak

Marka patenti almak konusunda çevrenizden çeşitli şeyler duymuşsunuzdur. Aslında bu işlem marka tescilini anlatmaktadır ama söylem olarak farklı şekilde söylenmektedir. Marka tescili, özellikle rekabetin bu derece arttığı günümüzde çok daha önemli hale gelmiştir. Markasını tescil ile korumayan bir işletme, yasalar önünde herhangi bir hak talebinde bulunamamaktadır. Bu nedenle marka tescili, ticareti uzun vadeli olarak hedefleyen ve kendi ürün ve hizmetlerini diğerlerinden ayırmak isteyen işletmeler için olmazsa olmaz bir konumdadır.

Marka Patenti Almak İçin Gereken Belgeler 

Marka patenti yani marka tescili için gereken belgelerin eksiksiz şekilde tamamlanıp başvuruya hazır hale getirilmesi gerekmektedir. Başvuru kişiler ya da şirketler adına gerçekleştirilebilir. Eğer başvuru ortaklık içeriyorsa başvuru belgesinde tüm ortakların imzası bulunmalıdır. Ayrıca başvurudan önce marka ön araştırma ve sorgulama işlemleri de uzman marka vekili tarafından dikkatli şekilde gerçekleştirilmelidir.

Gerçek Kişiler İçin Gerekli Belgeler 

  • Ortak tescil söz konusu ise kişilerin kimlik ve adres bilgileri, telefon numaraları
  • Marka vekiline verilen vekaletname
  • Başvuru harç bedelinin yatırıldığına dair banka dekontu
  • Markanın logo, işaret ve amblem gibi görsel örnekleri

Şirketler İçin Gerekli Belgeler

  • Şirkete ait vergi levhası örneği
  • Marka vekiline verilen vekaletname
  • Başvuru harç bedelinin yatırıldığına dair banka dekontu
  • Markanın logo, işaret ve amblem gibi görsel örnekleri

BDQ Danışmanlık belgelerinizi profesyonel bir başvuru dosyası halinde Türk Patent ve Marka Kurumu’na ileterek başvuru süreci dahil tüm süreçleri sizin adınıza yönetmektedir. Siz de marka patenti almak hakkında detaylı bilgi ve uzman marka vekilliği hizmeti almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.