Başarıya giden yolda doğru hedeflere doğru kararlar ulaştırır.

İletişim Hattı

0 850 446 01 93

Adres

Ataşehir Mh. 8001 Sk. No:43 D:301 Çiğli/İZMİR

Çalışma Saatleri

Hafta İçi: 09:30 - 18.00
C.tesi: 10.00 - 14:00

Marka Patent Araştırma

Marka Patent Araştırma

Halk arasında marka patent araştırma da denilen, marka tescil başvurusu öncesinde yapılan araştırma aşaması önemli bir aşamadır. Bu aşamada tescil edilmek istenen markanın uygun olup olmadığına bakılmaktadır. İlgili marka tescil edilmeye uygun değilse, başvuru aşamasından önce bu durum anlaşılarak tescil işlemi başlatılmaz. Bu açıdan araştırma, tüm marka tescil süreci esasları bilinerek büyük bir dikkatle yapılmalıdır.

Marka patent araştırması sırasında markanın hangi sınıftan tescil edileceği önemli araştırma konularından biridir. Bu bağlamda 34’ü ticaret sınıfı, 11’i ise hizmet sınıfı olmak üzere toplam 45 marka sınıfı içinden tekli ya da çoklu marka sınıfı seçilmektedir. Marka tescili, sadece seçilen marka sınıflarında koruma sağladığından sınıf seçiminin dikkatli şekilde yapılması gerekmektedir.

Marka tescili, ülkemizde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından gerçekleştirilmektedir. Tescil edilecek marka gerçek kişilere ait olabileceği gibi, tüzel kişiler adına da tescil işlemi yapılabilir. Tüm bu araştırma ve sorgulama süreçleri, uzmanlık gerektiren ve detay barındıran işlemleri içerdiğinden alanında uzman bir marka vekili tarafından yürütülmesi hem zaman hem de maliyet açısından tavsiye edilmektedir.

Marka patent araştırma süreci doğru şekilde gerçekleştirildiyse, ilgili marka tescil başvurusu için hazır demektir. Başvuru aşamasında son yıllarda online başvuru sıklıkla tercih edilmektedir. Posta yoluyla ya da belgeleri elden teslim etmek ile uğraşmayıp, sürecin internet üzerinden yürütülmesi başvuru sürecinin de takibini kolaylaştırmaktadır.

Siz de marka tescili araştırması hakkında detaylı bilgi ve profesyonel marka vekilliği hizmeti almak için BDQ Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.