Başarıya giden yolda doğru hedeflere doğru kararlar ulaştırır.

İletişim Hattı

0 850 446 01 93

Adres

Ataşehir Mh. 8001 Sk. No:43 D:301 Çiğli/İZMİR

Çalışma Saatleri

Hafta İçi: 09:30 - 18.00
C.tesi: 10.00 - 14:00

Marka Lisans

Marka Lisans

Marka lisans sözleşmesi, markanın haklarını elinde bulunduran marka sahibinin kullanım hakkı konusunda başka birisini yetkili kılabileceği bir sözleşmedir. Bu sözleşme türü ticari yükümlülükler içermektedir. Şöyle ki, hak sahibi lisans verdiği kişiye ya da işletmeye markanın kullanım iznini vermekle yükümlü olmakta; kullanım iznini alıp markayı kullanacak olan taraf ise bunun karşılığı olan bedeli ödemekle yükümlüdür.

Ayrıca lisans sözleşmelerinde ticari isim hakkı devri gibi bir durum yoktur. Bu tür sözleşmeler sadece kullanım hakkı içermektedir. Lisans alan tarafın, bu sözleşmeden elde ettikleri haklarını başkasına devretme hakkı bulunmamaktadır.

İlgili lisans sözleşmesi, lisans verilecek markanın süresinden hizmet kapsamına kadar birçok ayrıntıyı içermelidir. Bu nedenle ilgili sözleşmenin uzman marka vekilleri tarafından dikkatli şekilde hazırlanması oldukça önemlidir.

Marka Lisans Sözleşmesi Türleri

İnhisari Lisans Sözleşmesi        

Bu sözleşme türü bir bakıma sınırlı bir sözleşmedir ve şartları ona göre belirlenmiştir. İnhisari lisans sözleşmesi ile birlikte marka sahibi, marka kullanım haklarını karşı tarafa devretmesi esasına dayanmaktadır. Ayrıca marka sahibi aksi belirtilmedikçe marka üzerindeki haklarını kullanamaz ve başkasını yetkili kılamaz. Kısacası tek yetkilinin hak sahibi olduğu bir sözleşme türüdür.

İnhisari Olmayan Lisans Sözleşmesi 

Bu sözleşme türü ise marka sahibinin haklarını birden fazla tarafın kullanabilmesini içeren şartları taşımaktadır. Ayrıca marka sahibi, sözleşmede belirtilmiş olmasa bile marka üzerindeki haklarını kullanabilmektedir.

Siz de marka lisans sözleşmeleri hakkında detaylı bilgi ve uzman marka vekilliği hizmeti almak için BDQ Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.