Başarıya giden yolda doğru hedeflere doğru kararlar ulaştırır.

İletişim Hattı

0 850 446 01 93

Adres

Ataşehir Mh. 8001 Sk. No:43 D:301 Çiğli/İZMİR

Çalışma Saatleri

Hafta İçi: 09:30 - 18.00
C.tesi: 10.00 - 14:00

Marka İtiraz

Marka İtiraz

Marka tescili süreci birçok aşamadan oluşan ve takibinin iyi yapılması gereken bir süreçtir. Bu süreçte gerek araştırma ve sorgulama olsun gerekse dosya takibi olsun büyük bir titizlikle yapılmalıdır. Çünkü markanızı tescil ettirdiğinizde yapmanız gereken her şey bitmiş anlamına gelmemektedir. Üçüncü şahıslar ya da rakipleriniz, markanıza benzer olan markaları tescil etmek isteyebilirler. Tam olarak bu noktada marka itiraz süreci başlamaktadır.

Marka itiraz süreci dosyası, en az marka tescili başvurusu dosyası kadar önem verilerek hazırlanmalıdır. Markayı taklit etmeye çalışan bir başka markaya yapılacak olan bu itiraz, iki ay içinde yapılmalı ve taklit unsuru içeren markanın özelliklerini ortaya koymalıdır. Bu aşama yayın kararına itiraz olarak nitelendirilmektedir. Bu itiraz kabul edilmediği takdirde Türk Patent ve Marka Kurumu kararına son bir itiraz hakkı bulunmaktadır.

Tüm bu itiraz işlemleri itiraz formları ve dilekçeler aracılığıyla yapılmaktadır. Bu form ve dilekçelerin alanında uzman bir marka vekili tarafından gerekli kanıtlar ve taklit unsuru içeren benzerlikler gösterilerek hazırlanması itirazın kabulü açısından oldukça önemlidir. Özen gösterilmeden hazırlanan ve gerekli kanıtları içermeyen bir itiraz başvurusu, yetkili kurum tarafından yüksek ihtimalle reddedilecektir. Bu da itiraz edilen markanın tescil edilebilmesiyle sonuçlanacağı için süreç şansa bırakılmamalı; profesyoneller tarafından yürütülmelidir.

BDQ Danışmanlık olarak tüm bu süreci profesyonel ve şeffaf şekilde gerçekleştirip, sizleri her aşamada bilgilendirmekteyiz. Siz de marka itiraz süreci hakkında detaylı bilgi ve uzman marka vekilliği hizmeti almak için bizimle ile iletişime geçebilirsiniz.