Başarıya giden yolda doğru hedeflere doğru kararlar ulaştırır.

İletişim Hattı

0 850 446 01 93

Adres

Ataşehir Mh. 8001 Sk. No:43 D:301 Çiğli/İZMİR

Çalışma Saatleri

Hafta İçi: 09:30 - 18.00
C.tesi: 10.00 - 14:00

Marka Tescil Devri

Marka Tescil Devri

Marka tescil devri, bir markanın kısmi ya da tüm haklarının gerçek veya tüzel kişilere devredilmesi işlemine verilen isimdir. Bir markanın devredilebilmesi için tescil edilmiş olması ya da tescil yolunda olması gereklidir. Başvuru ve ilan aşamasındaki markaların devri tavsiye edilmez; çünkü tescil işleminin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği belli değildir. Marka devir işlemlerinde marka sınıflarına özellikle dikkat edilmeli ve gerekli işlemler gerçekleştirilmelidir.

Marka Tescil Devir Süreci

Marka devir süreci belirli işlemlerden oluşmaktadır. Bu işlemlerin takibinin uzman bir marka vekili tarafından gerçekleştirilmesi olası problemlerin önüne geçmek için önemlidir. Bu işlemleri sıralayacak olursak…

  • Markanın devrine ait herhangi bir hukuki engel olup olmadığının araştırılması
  • Marka devir sözleşmesinin hazırlanması
  • Noter onayı işlemlerinin tamamlanması
  • Marka devir belgelerinin tamamlanması
  • Türk Patent ve Marka Kurumu’na devir harç bedelinin ödenmesi
  • Markayı devir alan işletmenin ya da kişinin isteğe bağlı olarak sicil sureti oluşturması

Marka Tescil Devri İçin Gerekli Belgeler

Marka devri için noter ve Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde aşağıdaki belgeler gerekmektedir.

Noter için gerekli olanlar, devredilecek markaya ait olan marka tescil belgesi, onaylatılmak üzere marka devir sözleşmesi ve devirde yetkili kişinin hazır bulunmasıdır.

Türk Patent ve Marka Kurumu için ise marka vekili vekaletnamesi, devir alacak işletmeye ait faaliyet belgesi, marka devir harç bedelinin ödendiğine dair dekont ve noter onaylı marka sözleşmesi gereklidir. Tüm bu belgelerle birlikte süreç tamamlandığında marka devri tamamlanmaktadır.

Siz de marka tescil devri hakkında detaylı bilgi ve profesyonel marka vekilliği hizmeti almak için BDQ Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.