Başarıya giden yolda doğru hedeflere doğru kararlar ulaştırır.

İletişim Hattı

0 850 446 01 93

Adres

Ataşehir Mh. 8001 Sk. No:43 D:301 Çiğli/İZMİR

Çalışma Saatleri

Hafta İçi: 09:30 - 18.00
C.tesi: 10.00 - 14:00

Ses Markası Nedir?

Ses Markası Nedir?

Marka kavramı, logo ve amblem gibi sadece görsel bir dünyadan ibaret değildir. Televizyonda çıkan reklamların sonunda o markaya ait ve ilgili markayı çağrıştıran kısa melodileri duymuşsunuzdur. İşte ses markası nedir sorusunun yanıtı bu ayrıntıda gizli. Duyulduğu anda size o markayı çağrıştıran ses ve müziklere ses markası denir.

Ses markaları alışılmışın dışında seslerden oluşabilmektedir. Yani her markayı temsil edecek olan sesin müzik olması gerekmez. Bu konuda herhangi bir sınır bulunmamaktadır. Markayı temsil ettiğine inanılan herhangi bir ses, markanın sesi olarak tescil edilebilmektedir. Bununla birlikte tanınmış bir kişi tarafından sadece marka isminin okunması bile ses markası kapsamına girmektedir.

Ses Markası Örnekleri

Ses markası nedir sorusuna yanıt verdikten sonra bu tarz markalara örnekler verebiliriz. Dünyaca ünlü bazı markalara ait reklamlardaki o markaya ait müziği duyduğumuzda aklımıza direkt o marka gelmektedir. Bu durum radyolardaki reklamlar için de böyledir. Buna Nokia markasını örnek verebiliriz. Şimdilerde pek popüler olmasa da 2-3 saniyelik o müziği nerede duyarsak duyalım, aklımıza direkt olarak Nokia gelir. Bu durum daha uzun süre böyle devam edecektir. İşte seslerin markayı çağrıştırması tam olarak buna karşılık gelmektedir. Bunun yanında Samsung, LG ve daha birçok markanın sesleri örnek olarak gösterilebilir.

BDQ Danışmanlık ses markası tescili ve tescil sürecinin yürütülmesi konusunda size gerekli hizmeti sağlamaktayız. Siz de ses markası hakkında detaylı bilgi ve uzman marka vekilliği hizmeti almak için bize ulaşabilirsiniz.