Başarıya giden yolda doğru hedeflere doğru kararlar ulaştırır.

İletişim Hattı

0 850 446 01 93

Adres

Ataşehir Mh. 8001 Sk. No:43 D:301 Çiğli/İZMİR

Çalışma Saatleri

Hafta İçi: 09:30 - 18.00
C.tesi: 10.00 - 14:00

Online Tescil

Online Tescil

Marka tescili, işletmelerin bir nevi kimliği haline gelen markalarının diğerlerinden ayırt edilmesini sağlamak ve marka haklarını korumak üzere kurulu olan resmi bir süreçtir. Bu süreçle birlikte ilgili markayı hak sahibi olan işletmeden başkasının kullanması engellenmektedir. Bu da o markanın sadece ilgili işletmeye ait olduğunu gösterir ve müşteriye ve diğer paydaşlara güven telkin eder. Bu durum patent ve tasarım tescilleri için de geçerlidir. Tüm bu süreçler fiziksel başvuru yolu ile gerçekleştirilebildikleri gibi, online tescil yoluyla da gerçekleştirilebilirler.

Online tescil işlemini fiziksel başvurudan öne çıkaran özellikler hızlı ve daha az uğraştırıcı olmasıdır. İster marka tescili ister patent ya da tasarım tescilleri olsun; gerekli belgeler çevrimiçi şekilde sisteme yüklenerek tescil başvurusu yapılabilir. Bu aşamada bir marka vekili ile çalışmak tescil başvurusu sırasında eksik ya da hatalı bir işlem yapılmasını önlemek için oldukça önemlidir.

Tescil sürecindeki bir diğer önemli aşama ise online marka araştırması ve dosya takibi işleridir. Başvurudan önce marka araştırmasının iyi yapılması zaman ve maddi kayıpların önüne geçmek için önemlidir. Ayrıca başvurudan sonraki dosya takibi işleri alanında uzman marka vekilleri tarafından yapılmalı ve gerekli durumlarda itiraz işlemleri zaman kaybetmeden gerçekleştirilmelidir.

Siz de online tescil hakkında detaylı bilgi ve profesyonel danışmanlık hizmeti almak için BDQ Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz. Aklınıza takılan sorulara yanıt vermekten mutluluk duyarız.