Başarıya giden yolda doğru hedeflere doğru kararlar ulaştırır.

İletişim Hattı

0 850 446 01 93

Adres

Ataşehir Mh. 8001 Sk. No:43 D:301 Çiğli/İZMİR

Çalışma Saatleri

Hafta İçi: 09:30 - 18.00
C.tesi: 10.00 - 14:00

LOGO TASARIMI NE OLMALIDIR?

Logo nedir?

Belirli bir malın üzerine yerleştirilen ve o ürünün üreticisini veya satıcısını tanıtmak için bir kurum veya kuruluş tarafından seçilen resim, mektup vb. Özel karakter kümesine Logo denir.


 

Ticaretin başlangıcında, ürünü diğerlerinden ayırt etmek gerekli hale geldi. Zamanla bazı ürünlerin özellik olarak rakiplerinden farklılaşmaya başlaması ve talep görmesi, bunların kolayca ayırt edilmesini ve bazı işaretlerin yapıştırılmasını zorunlu kılmıştır.

 

O dönemde okuryazarlığı yüksek bir nüfusun olmaması bu işaretleri yani markaları daha sembolik hale getiriyordu.

 

Logo ve amblem arasındaki farklar

 

Bir ürün veya şirketin amblemi veya logosu, soyut bir kelime olan marka ile somutlaştıracak ve şekil olarak diğerlerinden ayırt edecek şekilde yapılmalıdır.

 

Latince amblem ve logo kelimelerinin dilimizde karşılığı sembol ve orijinal metindir. Günümüzde iki terim ayrı ayrı anılmakta ve Logo olarak da tek kelime olarak kullanılmaktadır. Amblemler, çizgiler ve resimlerle yapılmış işaretlerdir. Logo, metin veya çizgilerden, resimlerden ve metinden oluşan bir işarettir. Her iki durumda da amaç, ürün veya adını taşıyan şirket arasında daha özgün bir ayrım yapmaktır. Amblemler ve logo, şekil ve renkleriyle, söz konusu şirketin alanını ve kişiliğini ifade edebilmelidir.

 

Logo nasıl oluşturulur?

 

Harfleri birbirine yaklaştırarak, yapıştırarak veya çok açarak, renk ve şekil farklılıkları oluşturarak, harfleri yukarı aşağı esneterek, kelimeleri bölerek, farklı renklerde alt alta veya yan yana koyarak harfler deforme olabilir. herbiri.

 

1) Bilinen bir harfin çeşitli değişiklikleri (deformasyonları) ile elde edilen logolar

 

2) Metne soyut veya belirli unsurlar eklenerek elde edilen logolar

 

İşinizin veya ürününüzün doğasına uygun sembolik unsurların yanı sıra metin bütünlüğünü bozmayan çizgiler ve lekeler ekleyebilirsiniz.

 

3) Yeni yazı tipi oluşturularak elde edilen logolar

 

Her yazı tipindeki harfler ortak özelliklere sahiptir, örneğin italikler dik açıyla yazılır. Bu karakterdeki harf dikey olarak yazılırsa bütünlük bozulur. Yeni bir font oluştururken harfler arasındaki uyuma dikkat etmeniz gerekiyor. Ayrıca, yazılan kelime okunaklı olmalıdır. Orijinallik anlaşılmazlık anlamına gelmez.

 

4) Birçok test yapılmalı ve bir şeyleri değiştirmeleri gerekiyor

 

5) bir bilgisayarda Corel Draw, Freehand, A. Illustrator, vb. Dahil olmak üzere birçok program mevcuttur.

 

Burada belirtmek gerekir ki oluşturduğumuz logo tasarımının küçük formu anlatılmak isteneni kaybetmemiştir.

 

İyi logo özellikleri

 

1) İlgili kuruluşun veya ürünün özelliklerini yansıtmalıdır. İnşaat sektörünün yapısı için kullanılan yazı tipi parfüm logosu için kullanılmamaktadır.

 

Herkesin bir kişiliği olduğu gibi organizasyonların da bir kişiliği vardır. Amblem bunu yansıtmalıdır. Mesajını taşımalıdır.

 

2) Orijinal olmalıdır. Amblem ve logonun amacı ayırt ediciliği sağlamaktır. Başka makaleleri çağrıştırıyorsa veya belirli bir amblem bir kopyaysa hiçbir etkisi yoktur, aksine olumsuz bir imaj oluşturur.

 

3) Renk ve şekil olarak mükemmel olmalıdır. Farklı yerlerde (kağıt üzerinde, kabartma olarak, rozet için vb.) kullanılabileceğini unutmamak gerekir. Minimuma indirilirse, ayrıntılarını kaybetmemelidir.

 

4) logolar okunaklı olmalı ve orijinallik yaratmak için gereksiz satırlar ve görseller kullanılmamalıdır. Çok sayıda harf okunabilirliği bozmamalıdır.

 

GRAFİK TASARIM NEDİR?

 

Grafik tasarım, kampanya, reklam, duyuru, haberlerin dijital ortamda üretilmesi ve bilgilendirme ve uyarı levhaları, bilboardlar, afişler, logolar, dergiler, kitaplar, reklam filmleri gibi birçok tasarımın üretimidir. Bunlar, ürünleri veya hizmetleri tanıtmak için tasarlanmış ilginç tasarımlardır. Renklerin ve şekillerin uyumu doğru mesajı vermek için önemlidir.

 

Daha fazla bilgi için BDQCERT Danışmanlık personeli ile iletişime geçebilirsiniz.