Başarıya giden yolda doğru hedeflere doğru kararlar ulaştırır.

İletişim Hattı

0 850 446 01 93

Adres

Ataşehir Mh. 8001 Sk. No:43 D:301 Çiğli/İZMİR

Çalışma Saatleri

Hafta İçi: 09:30 - 18.00
C.tesi: 10.00 - 14:00

Logo Tescil

Logo Tescil

Logo, kelime anlamı olarak bir markayı ya da kurumu temsil eden harf, şekil ve simgelerin bütününe verilen isimdir. Tıpkı marka tescili ve slogan marka tescili  gibi logo tescil de yapılabilmektedir.

Görsel olarak marka ile bütünleşen ve markanın ayırt edilebilirliği noktasında önemli bir faktör olan logo, marka tescil sürecinde marka ile beraber tescil edilebilmektedir. Ancak marka tescilinden sonra logo yenilecekse yeniden başvuru yapılmalıdır. İlgili başvuru sürecinde tıpkı marka tescil süreci  aşamalarındaki prosedürler uygulanmaktadır.

Neden Logo Tescil Edilmelidir?

Logo, bir işletmenin markasının görsel anlamda ilk dikkat çeken bileşenidir. Bu bağlamda akılda kalıcı ve etkili bir logo, markayı geleceğe taşıma konusunda oldukça önemlidir. Bu nedenle logo konusuna önem verilmesi uzun vadeli bir girişim için önemli unsurlardan biridir.

İlgili logo tescili gerçekleştirilerek markaya ait olan logoyu başkalarının kullanmasının da önüne geçilmektedir. Markanın güvenilirliği ve toplum gözündeki imajı için bu olmazsa olmaz detaylardan biridir.

Logo Tescili Nasıl Yapılır?

Logo tescili, Türk Patent ve Marka Kurumu’na online ya da fiziksel olarak başvuru yapılarak yapılabilmektedir. Tescil için gerekli evraklar ise marka tescil için gerekli evraklar ile aynıdır. Sorgulama ve gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra belgeler tamamlanıp tescil gerçekleştirilerek, ilgili işletmenin logoya ait olan tüm hakları yasalarla korunmaya başlamaktadır.

Siz de logo tescil hakkında detaylı bilgi ve profesyonel danışmanlık hizmeti almak için BDQ Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.