Başarıya giden yolda doğru hedeflere doğru kararlar ulaştırır.

İletişim Hattı

0 850 446 01 93

Adres

Ataşehir Mh. 8001 Sk. No:43 D:301 Çiğli/İZMİR

Çalışma Saatleri

Hafta İçi: 09:30 - 18.00
C.tesi: 10.00 - 14:00

Marka Sorgulama

Marka Sorgulama

Marka, bir işletmenin ürün ve hizmetleri aracılığıyla ticaret sahnesine açılan kapısı olduğu için son derece önemli ve ihmale gelmeyen bir unsurdur. Bununla birlikte marka haklarını savunmak ve başkaları tarafından markaya yönelik olası ihlalleri engellemek için marka tescili gerekli bir uygulamadır. Marka tescilinden önce ise tescil edilmiş benzer bir marka olup olmadığına dair marka sorgulama yapılması gereklidir.

Marka tescil başvurusu bireysel olarak yapılabilirken, işletme adına bir marka vekili tarafından da yapılabilmektedir.

Marka Sorgulama Süreci

Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapılacak olan başvurudan önce marka hakkında gerekli araştırmalar ve sorgulamalar yapılmalıdır. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar akabinde markanın tesciline dair herhangi bir engel çıkmazsa başvuru yapılarak marka tescil süreci resmi olarak başlatılmış olur. Marka haklarının yasalarla korunmaya başlaması ilgili tescil başvuru süreciyle birlikte resmen başlamaktadır.

Marka Tescil Süreç Takibi

Marka sorgulama sürecinin uzman bir ekip tarafından yürütülmesi oldukça önemlidir. Yapılan incelemeler ve çalışmalarla birlikte tescil edilecek marka benzeri başka bir markanın olup olmadığı araştırılır. Şayet tescil işleminden sonra markanın benzeri bir marka 2 ay içinde tescil edilmişse yasal süre geçmeden gerekli itiraz işlemi yapılıp, süreç takip edilmelidir.

Marka tescil işleminin önemli aşamalarından olan marka sorgulama ve takip işlemlerini sizin adınıza uzman marka vekillerimizin takip edip, sorunsuz bir şekilde tamamlamasını isterseniz BDQ Danışmanlık ile iletişime geçebilirsiniz.